Jürgen & de Linkse Hobby’s winnen publieksprijs

Het is een prachtige zaterdagavond in Paradiso, Amsterdam. Met lichte spanning, maar vooral veel enthousiasme maken Jürgen en de Linkse Hobby’s zich in de catacomben van het poppaleis op voor de finale van de Grote Prijs van Nederland. Terwijl in de verte het geluid van finaliste On Eva te horen is, oefenen we het meerstemmige einde van The Sun voor de zekerheid nog maar een derde keer: je staat niet elke dag in Paradiso! Het optreden is intens. Een zaal vol met veel bekenden en onbekenden houdt zich muisstil terwijl mijn nummers het voormalige kerkgebouw vullen. Een mooiere setting had ik niet kunnen bedenken. Het is fantastisch om met Gijs en Berend (de Linkse Hobby’s) en Annelies op dit podium te mogen staan: een vertrouwd gevoel in een nieuwe omgeving. Na een fantastisch programma met uiteenlopende act worden de winnaars bekend gemaakt. Samen met Gijssie sta ik met zwetende handjes op het podium. De publieksprijs wordt uitgereikt. Twintig procent van de stemmen voor Sofia Dragt – een tweede plek. En met 21% van de stemmen… Jürgen & de Linkse Hobby’s! Die kunnen we vast in onze zak steken! De Grote Prijs van Nederland gaat dit jaar terecht naar Sofia Dragt, die met haar prachtige pianoliedjes zaal en jury wist te bekoren. Vanaf deze plek bedank ik met name Annelies, Gijs en Berend, en verder al het publiek dat helemaal vanuit Groningen afreisde naar Amsterdam om ons aan te moedigen. Ook de organisatie van de Grote Prijs verdient een pluim voor alle hulp in dit leerzame traject, en Jan Westerhof van 3voor12 die met ons meereisde voor de foto’s.

In de media

Jürgen Visser & De Linkse Hobby’s winnen de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland – VPRO 3voor12

Sofia Dragt en Mongoose winnen Grote Prijs van Nederland – Nu.nl

Nog veel meer foto’s – © Armand Hoogland Fotografie 2013